News — Specialty coffee
Waarom Ko koffie drie soorten abakundakawa aanbiedt
Als je een blik werpt op het assortiment van Ko koffie, zie je dat we drie verschillende varianten van de abakundakawa-koffie aanbieden. Je vraagt je misschien af waarom we deze diversiteit hebben gekozen voor één specifieke koffie. Dat doen we omdat iedere abakundakawa-variant een unieke ervaring biedt die rechtstreeks voortkomt uit de passie van Rwandese boeren, de specifieke verwerkingsmethoden, en de natuurlijke omstandigheden waarin de koffie wordt verbouwd. Laten we eens dieper ingaan op wat deze drie varianten zo bijzonder maakt. Verschillende verwerkingsmethoden voor unieke smaakprofielen Onze drie abakundakawa-soorten worden elk met een andere verwerkingsmethode behandeld. Variaties in verwerking...
Wat is specialty coffee?
Een reis door de wereld van kwaliteitskoffie In de afgelopen jaren heeft de term “specialty coffee” aan populariteit gewonnen, maar wat betekent het eigenlijk? Specialty coffee verwijst naar koffie van de hoogste kwaliteit, geproduceerd met zorg en aandacht op elke stap van de reis, van boon tot kop. Deze blog neemt je mee door de fascinerende wereld van specialty coffee en waarom het zoveel meer is dan je gemiddelde kopje koffie. Wat is specialty coffee? Specialty coffee is niet zomaar koffie. Het begint met koffiebonen die in ideale omstandigheden worden geteeld, vaak op grote hoogte, met perfecte balans van klimaat,...