Over Ko

Koffie van Ko uit Enschede. Lokaal en zo duurzaam mogelijk. Voor thuis en op het werk.

Hallo! Wij zijn Dennis en Sascha van Ko Koffie. Een kleinschalige Enschedese koffiebranderij. We zijn gevestigd in Spinnerij Oosterveld in Enschede. 

Zo duurzaam en lokaal mogelijk

Onze missie is om iedereen die in Enschede en omstreken van lekkere koffie houdt de mogelijkheid te geven om eerlijke en lekkere koffie te drinken tegen een 'goede' prijs. Met goede prijs bedoelen we niet de laagste prijs, want daar wordt uiteindelijk niemand blij van. De boer niet, wij niet en jij ook niet, want goedkope koffie is meestal niet lekker en zeker niet goed voor de wereld.

Daarom investeren wij in verantwoorde inkoop, duurzame verpakking, verantwoord energieverbruik en levering per fiets (in Enschede e.o.). Onze koffie is zoveel mogelijk direct trade. Hierbij krijgt de boer een eerlijke prijs voor zijn koffie en blijft er niets aan de 'strijkstok' hangen.

Onze missie is nog lang niet geslaagd, maar we werken er hard aan en willen elke dag weer een beetje beter worden.


 
Dennis Sijbom Sascha Mengerink


Koffie van Ko

De meeste van onze koffiebonen branden we lokaal in Enschede. We kopen en gebruiken het liefst 'direct trade' bonen. Dat betekent dat we zo direct mogelijk van de boer (bijvoorbeeld in Brazilië) inkopen. In de meeste gevallen gaat dit via coöperatie (bijvoorbeeld This Side Up). Hierdoor krijgt de boer een passende prijs voor zijn product en kan hij investeren in opleiding, duurzaamheid en de toekomst (zijn bedrijf en zijn gezin).

Onze verpakkingen zijn zo duurzaam mogelijk. De zakken waarin we onze koffiebonen verpakken zijn helemaal composteerbaar en onze koffiebekers die we op locatie gebruiken zijn ook composteerbaar.

 

Koffiemachines

We leveren ook koffie en koffiemachines voor bedrijven. Ben je toe aan een nieuwe machine en/of wil je onze koffie op kantoor drinken? Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak. 

Ko Koffie is officieel Jura Professional dealer en dealer van de inmiddels beroemde Moccamaster koffiemachines.

 

Thee van Frank

Wil je op kantoor ook verantwoorde thee drinken? Kies dan voor Frank About Tea. De thee van Frank About Tea is net als onze koffie 'direct trade'. We werken graag samen met oprichters Valerie en David want we hebben grotendeels dezelfde kijk op duurzaamheid en eerlijke handel.

 

Uitmuntende service

Onze klanten moeten elke dag optimaal kunnen genieten van onze koffie. Daarom zorgen we ervoor dat we snel leveren, storingen snel oplossen en altijd een leenmachine kunnen bieden. Koffie en andere producten bestellen moet bij ons zo makkelijk mogelijk zijn. Daarom kun je bij ons bestellen via Whatsapp, mail of telefoon.

Wil je meer weten over onze koffie, koffiemachines en onze service? Maak een afspraak met Dennis of Sascha. We laten je graag alles zien en proeven!