Ko Koffie start op korte termijn in Enschede een koffiebranderij

Gemiddeld drinken we in Nederland vier tot vijf koppen koffie per dag. En die koffie wordt steeds lekkerder. Dankzij steeds betere koffie in de horeca, onderweg en op vakantie weten Nederlanders een goede kop koffie steeds meer te waarderen. KO Koffie speelt in op deze trend en gaat in hartje Enschede koffie branden.

KO Koffie is het bedrijf van Dennis Sijbom en Sascha Mengerink. Beiden al jaren dol op koffie en sinds vorig jaar ook als ondernemer met koffie bezig. KO Koffie levert kwaliteitskoffie en koffiemachines aan kantoren en aan de horeca. KO Koffie onderscheidt zich door een zo duurzaam en lokaal mogelijke aanpak.

Dennis Sijbom zegt trots: “Zelf koffie branden is voor mij een droom die uitkomt. Ik ben al jarenlang met koffie bezig en vind het geweldig om erover te vertellen en mensen te laten proeven. Koffie kan zo divers zijn, het is onze missie om dat over te brengen.

Duurzaam en lokaal

De branderij van KO moet zo duurzaam en lokaal mogelijk worden. Omdat duurzaamheid en koffie best een lastige combinatie is, want de bonen komen nou eenmaal van ver en koffie branden kost veel energie, gaat KO Koffie fors investeren in de meest duurzame manieren van branden en leveren. Klanten worden bijvoorbeeld zo mogelijk per transportfiets beleverd en verpakkingen worden gerecycled.

Sascha Mengerink zegt over de volgende stap: “We houden van een transparante aanpak en laten graag zien waar we mee bezig zijn. Duurzaamheid in de koffie is enorm lastig. Wij willen het zo zichtbaar mogelijk doen. Dus samenwerken met kleinschalige, duurzame plantages, koffiemachines verkopen die lang meegaan en gerepareerd kunnen worden, bestellingen rondbrengen per transportfiets en verpakken in herbruikbare materialen. Een koffiebranderij die zichtbaar en toegankelijk is hoort daar onlosmakelijk bij.”

Op zoek naar een locatie

KO Koffie is op dit moment op zoek naar een geschikte locatie in het centrum van Enschede. “We kijken onder andere naar de Melkhal, waar na de renovatie ruimte beschikbaar komt voor ambachten, maar ook andere plekken behoren tot de mogelijkheden. We hopen daar in de komende maanden duidelijkheid over te krijgen. Tot die tijd branden we op kleinere schaal in onze koffieloft in Spinnerij Oosterveld en op locatie bij een bevriende kleinschalige Italiaanse koffiebrander.” aldus Dennis Sijbom.

Over KO Koffie

KO Koffie is in 2019 door Dennis Sijbom en Sascha Mengerink opgericht. KO Koffie verkoopt koffie en koffiemachines aan ondernemers die koffie belangrijk vinden en hun personeel en klanten goede koffie willen serveren. Dennis en Sascha ondernemen vanuit hun hart. Winstoptimalisatie is geen prioriteit. Plezier en betrokkenheid wel. Daarom onderneemt het duo in een geheel eigen tempo en volgens eigen regels. Zo vinden ze het belangrijk om zo duurzaam en lokaal mogelijk te ondernemen. Ook investeren ze een deel van hun winst in een lokaal goed doel.


Ouder bericht Nieuwer bericht