Ko, koffie en duurzaamheid

Duurzaamheid en verantwoordelijkheid.

Duurzaamheid en koffie is een moeilijk verhaal. Koffiebonen komen namelijk van ver. Dus de transportkosten en de belasting voor het milieu zijn best fors. Tel daarbij op het gebruik van melkcupjes, plastic bekertjes enzovoorts.

Wij willen proberen om ons deel van de schakel zo duurzaam en verantwoord mogelijk te maken. Dus investeren we in verpakkingen, recycling en gebruiken we zoveel mogelijk groene stroom.

Heb je ideeën over ‘duurzaamheid in koffie’ of kun je ons helpen? Dan gaan we graag met je in gesprek.

 

Koffie van Ko nu in duurzame verpakking

Zoals je wellicht weet zit koffie vaak in folieverpakkingen. We gaan deze nu vervangen door volledig recyclebare zakken.

 

Elke dag een beetje beter.

KO koffie is een startup. We vinden het belangrijk dat je dat weet. Koffie is een complex product dat een lange weg bewandelt van boer tot kopje. Wij willen een klein deel van die lange weg gaan invullen voor ondernemers die elke dag willen genieten van geweldige, eerlijke en betaalbare koffie. Ons doel is een zo duurzaam mogelijk bedrijf dat zo lokaal mogelijk produceert en iets teruggeeft aan haar omgeving. Dit doel geeft ons de mogelijkheid om elke dag te leren en het elke dag weer een beetje beter te doen.